Οικονομία
Η Γερμανία επιθυμεί αναβολή του 2ου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα

Η Γερμανία επιθυμεί αναβολή του 2ου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα

  • 16 Ιουνίου 2011, 14:16

Η Γερμανία θέλει η προθεσμία για το δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας να αναβληθεί έως τον Σεπτέμβριο, αντανακλώντας τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συμφωνήσει στις λεπτομέρειες και στους όρους, δήλωσαν πηγές της ΕΕ και τραπεζών σήμερα.

Μια πηγή της ΕΕ είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσονται υπέρ της αναβολής.

«Το επιχείρημα έχει ως εξής: δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, ας κερδίσουμε κι άλλο χρόνο», είπε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι, ως είθισται, η θέση του Βερολίνου έχει τη στήριξη από την Ολλανδία, τη Φινλανδία, τη Σλοβακία κ.ά..

Ανώτερο στέλεχος γερμανικής τράπεζας είπε στο ίδιο πρακτορείο ότι το Βερολίνο θεωρεί το Σεπτέμβριο ως το χρονικό σημείο που όλα τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν επιλυθεί.

Αυτό θα μπορούσε να συμπεριλάβει μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία με τους οίκους αξιολόγησης που έχουν προειδοποιήσει ότι θα δουν ακόμα και ένα εθελοντικό σχήμα συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας ως επιλεκτική χρεοκοπία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν όσον αφορά τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron