Αθλητικά
Στο Ρέθυμνο σήμερα η φλόγα των Special Olympics

Στο Ρέθυμνο σήμερα η φλόγα των Special Olympics

  • 14 Ιουνίου 2011, 07:51

Στο Ρέθυμνο θα βρίσκεται σήμερα η φλόγα των Special Olympics Αθήνα 2011. Η λαμπαδηδρομία της φλόγας, θα "φωτίσει" γωνιές και δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου, από τη μαρίνα, μέχρι το ενετικό λιμάνι, κεντρικούς δρόμους, μέχρι την Πλατεία Μικρασιατών. Εκεί θα την υποδεχτούν τοπικοί φορείς όπου με μουσική και παραδοσιακούς χορούς, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα στους αθλητές που θα αγωνιστούν αλλά και στους χιλιάδες εθελοντές που σέβονται και στηρίζουν τις προσπάθειες όλων όσων, δικαίως επιμένουν και αγωνίζονται, για το ότι "όλοι είμαστε ίσοι άσχετα αν είμαστε διαφορετικοί".

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι μια από τις 40 πόλεις "Αμφιτρύωνες" στην Ελλάδα, οι οποίες πριν τη διεξαγωγή των αγώνων φιλοξενούν αθλητές από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της φιλοξενίας στο Ρέθυμνο, των συνολικά 275 αθλητών της διοργάνωσης, ο σύλλογος ξενοδόχων, ο σύλλογος εστίασης και ο δήμος Ρεθύμνου μαζί με άλλους φορείς έχουν αναλάβει τη φιλοξενία και την ξενάγηση των αθλητών τόσο στην πόλη όσο και σε ιστορικούς χώρους, όπως η Μονή Αρκαδίου.

"Θέλω να νικήσω. Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος". Σε αυτό επιμένουν και καλούν οι 7.000 από 180 χώρες αθλητές των Special Olympics, που θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα, σε αυτό το κάλεσμα δίπλα, είναι ο κόσμος και οι φορείς του Ρεθύμνου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron