Διεθνή
Πιέζει για εκδιωγμό του Καντάφι η Κλίντον

Πιέζει για εκδιωγμό του Καντάφι η Κλίντον

  • 13 Ιουνίου 2011, 20:50

Τη συνεργασία όλων των αφρικανικών χωρών στην ένταση των πιέσεων προς τον Λίβυο συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι προκειμένου να εγκαταλείψει την εξουσία ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Σε ομιλία της στην έδρα της 53μελούς Αφρικανικής Ενωσης στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, τελευταίου σταθμού της περιοδείας της στην περιοχή, η κ. Κλίντον κάλεσε όλες τις αφρικανικές χώρες "να ασκήσουν πιέσεις ώστε να εφαρμοστεί μια πραγματική κατάπαυση του πυρός και να ζητήσουν από τον Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία".

Η ίδια αναγνώρισε το ρόλο του Λίβυου συνταγματάρχη στην παροχή οικονομικής στήριξης σε πολλές χώρες, καθώς και την ίδια την Αφρικανική Ένωση, ωστόσο, υποστήριξε πως είναι πλέον καιρός να φύγει από την εξουσία, αλλιώς, όπως ανέφερε, οι πολίτες θα βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο.

Για τον λόγο αυτόν, κάλεσε τις αφρικανικές χώρες να διακόψουν κάθε διπλωματική επαφή με τον Καντάφι και να απελάσουν τους Λίβυους διπλωμάτες από το έδαφός τους, ενώ τους ζήτησε να σταθούν στο πλευρό των εξεγερμένων πολιτών, στηρίζοντας το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron