Διεθνή
Προς τις κάλπες βαδίζει η Ισπανία;

Προς τις κάλπες βαδίζει η Ισπανία;

  • 13 Ιουνίου 2011, 18:05

Η Ισπανία μπορεί να πραγματοποιήσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές το Νοέμβριο, γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες Ελ Παΐς και Ελ Μούντο.

Η διεξαγωγή των εκλογών προγραμματίζεται κανονικά για τις αρχές του 2012, και ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο έχει δεσμευτεί να παραμείνει στα καθήκοντά του έως τότε, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται όσον αφορά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ισπανία.

Ωστόσο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Θαπατέρο εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Νοέμβριο με την ελπίδα ότι αν γίνουν τότε μπορεί να λάβει περισσότερες ψήφους χάρη στην οικονομική ώθηση που φέρνει η τουριστική περίοδος του καλοκαιριού.

Οι Σοσιαλιστές υπέστησαν συντριπτική ήττα από το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που έγιναν στις 22 Μαΐου.

Ο Θαπατέρο δεν θα είναι υποψήφιος για μια τρίτη θητεία. Οι Σοσιαλιστές αναμένεται να εκλέξουν ως διάδοχό του τον υπουργό Εσωτερικών Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα.

Η Ισπανία έχει ποσοστό ανεργίας 20% -το υψηλότερο στην ευρωζώνη- ενώ ο ρυθμός της οικονομικής της ανάπτυξης παραμένει αργός.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron