Πολιτική
Οι βουλευτές "απειλούν" για μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Οι βουλευτές "απειλούν" για μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

  • 13 Ιουνίου 2011, 07:06

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών μίλησαν 78 βουλευτές, δείχνοντας την αγωνία τους για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αριθμός πολύ μεγάλος. Στην συνεδρίαση υπήρξαν αντιδράσεις, αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών αλλά και απειλές κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Οι βουλευτές που αντέδρασαν και που απειλούν ότι δεν θα ψηφίσουν στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο είναι 20. Υπάρχει και οι κατηγορία των Βουλευτών που πονοκεφαλίαζει τον πρωθυπουργό με τη στάση που κρατούν απέναντί του αλλά και με αυτή που πρόκειται να κρατήσουν στις κρίσιμες αποφάσεις που θα κλιθεί να πάρει η κυβέρνηση.

Μερικά από τα ονόματα των βουλευτών που πονοκεφαλιάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου είναι:

Γιώργος Φλωρίδης: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί ως γνωστόν έντονη κριτική στο οικονομικό επιτελείο. «Επείγει η εξεύρεση απάντησης για όσα τίθενται στην “πλατεία” και στις μαζικές συγκεντρώσεις των ημερών» συνεχίζει να λέει έως σήμερα και πλέον κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να πράξει.

Μίμης Ανδρουλάκης: Αρκετές  φορές έχει επιτεθεί προσωπικά εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς να υπάρχει απάντηση. Έχει δηλώσει ότι: «Η ηγεσία έχει την ευθύνη, δεν μπορείς να αγνοείς τις σκέψεις των βουλευτών και να τους πετάς το μπαλάκι των ευθυνών». Η τακτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων αμερικανικών εισηγήσεων».

Βάσω Παπανδρέου: Η Βάσω Παπανδρέου, ως έμπειρη πολιτικός, ασκεί σκληρή κριτική στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου όχι δημοσίως αλλά σε συνεδριάσεις του κόμματος. Η τελευταία της επίθεση, προς τον υπουργό Οικονομικών, τάραξε τα πολιτικά νερά όταν στο ΚΤΕ Οικονομικών και απευθυνόμενη στον ίδιο είπε το εξής: «Όταν σου έλεγα να πάρεις μέτρα τον Οκτώβριο του 2009, με αντιμετώπισες σαν ούφο».

Πάρης Κουκουλόπουλος: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχώς θέτει ζήτημα για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και επισημαίνει πως από τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, θα δυσκολευτεί να τις αποδεχθεί και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήταν από τους βουλευτές που πρωταγωνίστησαν στην κίνηση των 16!

Νίκος Σαλαγιάννης: Συνεχώς, μέμφεται τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επειδή όπως λέει δεν μπορεί να αποδεχθεί την αποτυχία του ενώ ήταν από τους πρώτους που ζήτησαν… εκλογές! «Αν δεν μπορούμε, να απευθυνθούμε στον λαό» επισημαίνει, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι πως τις τελευταίες ημέρες, συμμετέχει σε αρκετά γεύματα των βουλευτών που απαρτίζουν την κίνηση των 16…

Έκτωρας Νασιώκας: Από τους πρώτους βουλευτές που είχε ζητήσει παραιτήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο! Από τους πρώτους μάλιστα βουλευτές που μίλησε για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης και σωτηρίας με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων…

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Συνεχώς, ήταν στο προσκήνιο σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία.  Τώρα  υποστηρίζει πως δεν βγαίνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, προσθέτοντας μάλιστα πως η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση έχει τόσο έλλειμμα, που δεν μπορεί να την εμπιστευθεί ο κόσμος.

Τόνια Αντωνίου: Ήταν και εκείνη από τις «πρωταγωνίστριες» της κίνησης των 16. Συνεχώς, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική στο οικονομικό επιτελείο, ακόμα και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ από τα βέλη της δεν έχουν… γλιτώσει και αρκετοί υπουργοί.


Σοφία Γιαννακά: Στο ΚΤΕ Οικονομικών δήλωσε πως «δεν μπορούν οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σηκώσουν το βάρος της χώρας και του ΠΑΣΟΚ» αλλά και πως «…δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθουμε ό,τι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία».


Δημήτρης Λιντζέρης: Από την πρώτη στιγμή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με συνεντεύξεις του, ασκούσε σκληρή κριτική στο οικονομικό επιτελείο. Και χθες, ζήτησε τις… παραιτήσεις των μελών του οικονομικού επιτελείου: «Χρειάζονται παραιτήσεις και αλλαγή πολιτικής, από το οικονομικό επιτελείο. Είναι πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα του οικονομικού επιτελείου».

Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έριξε την βόμβα όταν είπε πως, αν δεν αλλάξει η διάταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, δεν θα το υπερψηφίσει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron