Αρχική | Πολιτική | Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον Πεταλωτή

Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον Πεταλωτή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ  για την επίθεση στον Πεταλωτή

Νέα κόντρα ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και στο ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν τα χθεσινά περιστατικά στην Αργυρούπολη, όπου ομάδα συγκεντρωμένων προπηλάκισε τον Γ. Πεταλωτή, την ώρα που προσερχόταν σε πολιτική εκδήλωση.
Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προστάτευσαν μέλη του ΠΑΣΟΚ ενώ μια διμοιρία ΜΑΤ που έφθασε στο σημείο κράτησε σε απόσταση τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια και «υποδέχθηκαν» τον κ. Πεταλωτή με γιαούρτια και αποδοκιμασίες. Ο κ. Πεταλωτής πάντως αναγκάστηκε να αποχωρήσει από άλλη έξοδο του κτηρίου του ΚΑΠΗ και όχι την κεντρική είσοδο, έξω από την οποία υπήρχε πλήθος συγκεντρωμένων, αλλά και αστυνομικές δυνάμεις.
Γ. Πεταλωτής: Εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ομιλία του στην εκδήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που δέχθηκε. «Οι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι έξω προσπαθούν με χίλιους τρόπους να μας κατεβάσουν από το βήμα αυτό. Προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε έως και τι σημαίνει Δημοκρατία», είχε πει χαρακτηριστικά.
Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, κατέδειξε ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών», τόνιζε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του κόμματος.
Απηύθυνε επίσης κάλεσμα στα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα επεισόδια, τα οποία, όπως υπογράμμιζε, «στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας».
Λυπηρό γεγονός χαρακτήρισε την επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπρόσωπου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε πριν πάρει διαστάσεις και πριν πραγματικά προκληθούν και θύματα».
Μιλώντας στον ραδιοφωνιό σταθμό «Βήμα FM», η κ. Γιαννακά εκτίμησε ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη και δεν είχε τα χαρακτηριστικά των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να διαφυλάξει το κύρος του Κοινοβουλίου και την αξιοπρέπεια των βουλευτών».

Αλ. Τσίπρας: Η φαιά προβοκάτσια δεν «πιάνει»
Για φαιά προβοκάτσια έκανε λόγο απαντώντας στις επικρίσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή για τις συγχωνεύσεις σχολείων.
«Το δυστύχημα για τον αξιοθρήνητο κυβερνητικό εκπρόσωπο που προχθές ενέπλεξε το ΚΚΕ και χτες τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι στο πλήθος που αποδοκιμάζει ο ένας στους δυο είναι ΠΑΣΟΚ», επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί τον κόσμο που ζητάει δημοκρατία.
«Τη δημοκρατία δεν τη στοχοποιούν οι πολίτες που μουτζώνουν το Κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλιο και τη δημοκρατία τα υπονομεύσατε εσείς ένα χρόνο πριν, όταν εξουσιοδοτήσατε τον Υπουργό των Οικονομικών να υπογράφει ερήμην του ελληνικού κοινοβουλίου συμβάσεις που αφορούν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε.
Για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές», έκανε λόγο και η χθεσινή ανακοίνωση του Συνασπισμού.
«Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση», αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΝ και προσθέτει: «Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: ''Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει''».
«Χοντροκομμένα ψέματα» χαρακτήρισε ο Δ. Παπαδημούλης τις αιτιάσεις του κ. Πεταλωτή κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ούτε ο δήμαρχος, ούτε κανένας δημοτικός σύμβουλος, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βρισκόταν στο σημείο. «Πάρα πολλές φορές ο κ. Πεταλωτής έχει πει ψέματα, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι κατ� επάγγελμα ψεύτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετοι με το να οργανώνουν αυτοί συγκεντρώσεις, όταν ένα άλλο κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, οργανώνει τη δική του συγκέντρωση, αφού, όπως είπε, η αριστερά έχει υποφέρει από αντι-συγκεντρώσεις.
Παρατήρησε ακόμη ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δυνατότητα σε μισή ώρα να μαζεύει 700 άτομα στην Αργυρούπολη, όταν το κυβερνών κόμμα μετά από οργανωμένη κομματική συγκέντρωση με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μάζεψε 70-100 άτομα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στην εξουσία».
Ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για καλλιέργεια κλίματος συκοφαντίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «είναι πιο βολικό για μια κυβέρνηση να λέει να οι κακοί που φταίνε και τα οργανώνουν όλα, οι αριστεροί, ο ΣΥΡΙΖΑ», από το να καταλάβει ότι «οι άνθρωποι που είναι στις πλατείες ή που μαζεύτηκαν κατά εκατοντάδες εκεί στην Αργυρούπολη δεν κινούνται επειδή κάποιο κόμμα πατάει το κουμπί αλλά επειδή τους κινεί η ανεργία, ο φόβος για το αύριο, η φτώχεια, η αγανάκτηση, το είπα-ξείπα και η κοροϊδία».
Υπογράμμισε τέλος ότι ο ΣΥΝ τάσσεται χίλιες φορές υπέρ της ειρηνικής πολιτικής διαμαρτυρίας, ενώ λέει «όχι» στους προπηλακισμούς, τα γιαουρτώματα και τις επιθέσεις.

Αντιδράσεις για τους προπηλακισμούς
Τα πρόσφατα περιστατικά προπηλακισμών πολιτικών προσώπων στην Αργυρούπολη, στην Κέρκυρα, αλλά και έξω από τη Βουλή την Τρίτη, εξακολουθούν εν τω μεταξύ να αποτελούν κεντρικό θέμα συζήτησης στη πολιτική σκηνή.
Τις επιθέσεις κατά του κ. Πεταλωτή αλλά και κατά βουλευτών στην Κέρκυρα καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε παρόμοια γεγονότα «είναι σταθερή και κρυστάλλινη».
«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, όποια αιτία κι αν έχει, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται. Όπου κι αν εκδηλώνεται εναντίον όποιου κι αν στρέφεται», επανέλαβε ο κ. Μιχελάκης.
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων», επικαλέστηκε επίσης σχετική τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο Ηράκλειο, ο οποίος είχε επισημάνει ότι «εμείς δεν διχάζουμε τον λαό, τον ενώνουμε, χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες στις πλατείες που γίνονται χωρίς κομματικούς στρατούς και κομματικές σημαίες αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν με ελληνικές σημαίες».
Υπενθύμισε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ είχε προειδοποιήσει για την οργή που γίνεται απελπισία και είχε καλέσει τους πολίτες να διαφυλάξουν το κίνημα και να μην ενδώσουν «στον πειρασμό της απελπισίας που κάποιους λίγους τους οδηγεί σε ακρότητες».
Ερωτηθείς για μηνύματα που λαμβάνει η ΝΔ από τις αντιδράσεις του κόσμου ο κ. Μιχελάκης παρατήρησε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει με τις θέσεις του τα μηνύματα της κοινωνίας και πως ένα μεγάλο κομμάτι της αντίδρασης αφορά τα οικονομικά μέτρα.
«Όποιος φοβάται να κυκλοφορήσει να πάει σπίτι του», δήλωσε ο Ευ. Μεϊμαράκης στην κρατική ραδιοφωνία απαντώντας σε σχόλιο ότι ορισμένοι βουλευτές φοβούνται λόγω των πρόσφατων προπηλακισμών.
«Όταν ασχολείσαι με τα κοινά δεν έχει φοβάμαι. Και αντιδρώ άμεσα σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πρόβλημα υπάρχει σε αυτούς τους οποίους προκαλούν, βλέπουν την πολιτική ως ένα τρόπο καλύτερης ποιότητας της προσωπικής τους ζωής».
Τόνισε μάλιστα ότι δεν πρέπει ούτε να φοβάται ο βουλευτής, ούτε να ζει προκλητικά, ενώ σημείωσε ότι και οι πολίτες πρέπει να κάνουν ένα διαχωρισμό.
Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα λόγο να πηγαίνει σε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και να τις διαλύει, δήλωσε από την πλευρά της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
«Αυτό δεν το κάναμε, ούτε και θα το κάνουμε, ούτε γιουχάρουμε τους ανθρώπους που μιλάνε σε αυτές τις συγκεντρώσεις», τόνισε. Διευκρίνισε ακόμη ότι το ΚΚΕ χρησιμοποιεί «εκείνες τις μορφές πάλης που είναι ουσιαστικές και δεν δημιουργούν στον κόσμο ένα γενικό κλίμα αγανάκτησης, χωρίς αυτή η αγανάκτηση να μετατρέπεται, να μετασχηματίζεται σε μια συγκεκριμένη πολιτική».
Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ωστόσο ότι όταν ένας υπουργός επισκέπτεται έναν εργασιακό χώρο «εκεί οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν», αλλά όχι, όπως είπε, πετώντας πέτρες.
Ερωτηθείσα σχετικά με το κίνημα των «Αγανακτισμένων» η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι είναι λογικό ένα μεγάλο μέρος του λαού να έχει ανάγκη να εκδηλώσει την οργή, την αγανάκτηση και το θυμό του, αλλά σημείωσε ότι «σημασία έχει αυτή η αγανάκτηση και οργή να μετατραπεί σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, σε εναλλακτική πολιτική λύση».
Η αίσθηση ευθύνης του κάθε πολίτη δε μπορεί να χάνεται μέσα σε κραυγές και τυφλές αποδοκιμασίες, παρατηρεί εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Θ. Μαργαρίτης προσθέτοντας ότι σε αυτή τη χώρα μπορεί να μην «τα φάγαμε όλοι μαζί», αλλά, όμως, «όλοι μαζί ψηφίζαμε».
Ο κ. Μαργαρίτης χαρακτηρίζει πολύ σημαντικό γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, βρίσκονται στο δρόμο διεκδικώντας αλλαγή πορείας, διευκρινίζοντας πάντως ότι όσο σημαντική είναι η κινητοποίηση των πολιτών άλλο τόσο σημαντική είναι και η οριοθέτηση από το λαϊκισμό που οδήγησε τη χώρα στα σημερινά χάλια.









Αεροπορικές Εταιρείες | Ακίνητη Περιουσία | Ασφαλιστικές Εταιρείες | Βιομηχανία Τροφίμων | Διαδίκτυο | Διαρκή Καταναλωτικά Αγαθά | Είδη Προσωπικής Φροντίδας | Ελεγκτικές & Λογιστικές Εταιρείες | Εμπορικά Οχήματα & Φορτηγά | Εμπορικές Εκθέσεις | Εμπόριο | Ενοικιάσεις Μεταφορικών Μέσων | Εξοπλισμός & Εφαρμογές Τηλεπικοινωνιών | Έπιπλα | Επιχειρηματική Δραστηριότητα στα Βαλκάνια | Εταιρείες επενδύσεων | Ηλεκτρονικό εμπόριο | Ιατρικές Υπηρεσίες | Ιδιωτική Εκπαίδευση | Κατασκευές | Μεσίτες Ασφαλίσεων | Μεταφορές | Μη Διαρκή Καταναλωτικά Αγαθά | Ξενοδοχεία | Οικοδομικά Υλικά & Εξαρτήματα | Οργάνωση Εκθέσεων & Συνεδρίων | Οχήματα & Ανταλλακτικά | Παιχνίδια | Ρουχισμός, Υποδήματα & Αξεσουάρ | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών | Ταξίδια & Τουρισμός | Τεχνολογία | Τράπεζες | Τύπος | Τυχερά Παιχνίδια | Υπηρεσίες Αναψυχής | Υπηρεσίες Μεταφορών | Υπηρεσίες Παράδοσης & Διανομής | Φαρμακοβιομηχανίες & Βιοτεχνολογία | Χρηματιστηριακές εταιρείες | Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων | Leasing | Franchise | Κύπρος |


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0


Jetway Aviation : Ναυλώσεις αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πτήσεις charter, Business Jet, Air Taxi. www.jetway.gr

Green Interactive Media : Κατασκευή Ιστοσελίδων, site, NewsPortals, e-shops, Ειδικές εφαρμογές, διαφήμιση και προβολή στο διαδίκτυο. www.greeninteractive.gr


Οδηγός Επιχειρήσεων

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text




Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr