Πολιτική
Επίθεση κατά Πεταλωτή σε ΚΑΠΗ με πέτρες και γιαούρτια

Επίθεση κατά Πεταλωτή σε ΚΑΠΗ με πέτρες και γιαούρτια

  • 03 Ιουνίου 2011, 06:46

Επίθεση από ομάδα πολιτών δέχθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής στην Αργυρούπολη όπου παραβρίσκεται σε εκδήλωση του τοπικού φορέα του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πεταλωτής μετέβαινε στο ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης όπου θα μιλούσε σε τοπική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, όταν ομάδα 50 ατόμων κινήθηκαν εναντίον τού κυβερνητικού εκπροσώπου και της συνοδείας του, προπηλακίζοντάς τον και πετώντας γιαούρτια, αυγά και πέτρες εναντίον του.
Αμέσως παρενέβη η αστυνομία που μετέφερε τον κ. Πεταλωτή στο ΚΑΠΗ, όπου ξεκίνησε κανονικά την ομιλία του προς τους παρευρισκομένους της εκδήλωσης.
Ωστόσο, οι διαμαρτυρόμενοι παρέμεναν έξω από το ΚΑΠΗ και συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ περιφρουρούσαν το κτίριο. Έξω από το κτίριο βρίσκονταν, εκείνη την ώρα, περίπου 600-800 άτομα.
Τελικά, ο κ. Πεταλωτής, μετά την ομιλία του, αποχώρησε από το κτίριο χρησιμοποιώντας την πλαϊνή και όχι την κεντρική έξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε δύο προσαγωγές, ενώ μία κροτίδα - που έπεσε κατά τη διάρκεια που ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από το ΚΑΠΗ - τραυμάτισε μία γυναίκα στο πόδι.

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τα επεισόδια
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε πολιτική εκδήλωση στην Αργυρούπολη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια σε βάρος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη, με πρωταγωνιστές, για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
»Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών.
»Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας.
»Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων.».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron