Πολιτική
Η "Αnonymous" απειλούν την Τρόικα

Η "Αnonymous" απειλούν την Τρόικα

  • 02 Ιουνίου 2011, 06:57

Στο στόχαστρο της διαδικτυακής ομάδας Αnonymous έχει μπει η Τρόικα, που απειλείται με ηλεκτρονική επίθεση.
Η Αnonymous μια ομάδα χάκερ του διαδικτύου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλει η τρόικα μέσω του μνημονίου,έστειλε μήνυμα μέσω του διαδικτυακού τόπου Twitter στους συνδρομητές της σελίδας της με τίτλο Operation Grece .
Στο μήνυμα η ομάδα Αnonymous καλεί τα μέλη της να "μπουν" μαζικά στην ιστοσελίδα της Τρόικας ώστε να προκαλέσουν το μπλοκάρισμα της σελίδας αλλά και την κατάρρευσή της.
Το ΔΝΤ διαβεβαίωσε μέσω του  εκπρόσωπου του  Μπιλ Μάρεϊ  ότι έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η πτώση της ιστοσελίδας του. «Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα».
Το Google ενημέρωσε ότι ,αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, κινέζοι ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και χιλιάδες χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτύου, αποτελούν πιθανά θύματα χάκερ, οι οποίοι φέρεται να προέρχονται από περιοχές της κεντρικής Κίνας.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίτορ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως  γίνονται εκτεταμένες έρευνες ώστε να διασταυρωθούν οι πληροφορίες για τη δράση των χάκερ, «δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε πως είναι εφικτή η πρόσβαση στο μέιλ οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron