Πολιτική
Συγχωνεύσεις- καταργήσεις 75 δημόσιων φορέων,χωρίς απολύσεις

Συγχωνεύσεις- καταργήσεις 75 δημόσιων φορέων,χωρίς απολύσεις

  • 01 Ιουνίου 2011, 17:30

O Θ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στις  συγχωνεύσεις και καταργήσεις των 75 δημόσιων φορέων,λέγοντας ότι δεν θα απολυθούν οι  περίπου 7.000 υπάλληλοι των υπό συγχώνευση ,κατάργηση φορών αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ και έπειτα  θα αξιοποιηθούν σε άλλο φορέα ή οργανισμό που θα είναι απαραίτητοι.
Ο κ. Πάγκαλος ακόμη ανάφερε ότι από τη συγχώνευση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών θα υπάρξει συνολικά εξοικονόμηση 650 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-2015 .
Σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, O Θ. Πάγκαλος δήλωσε «το σχέδιο δράσης συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του δημοσίου στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα αφορά 75 φορείς». Μεταξύ των φορέων που αφορά το σχέδιο, η ΚΕΔ, η ΕΤΑ, η ΕΡΤ ο ΟΔΔΥ το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, η Θέμις Κατασκευαστική, ο ΕΟΜΜΕΧ ο ΟΣΚ, το ΕΘΙΑΓΕ και το ΙΓΜΕ .
Η υλοποίηση του προγράμματος συγχώνευσης -κατάργησης  τοποθετείται χρονικά τον Οκτωβριο, αφορά 75 φορείς στους οποίους δίνεται το 80% των επιχορηγήσεων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και δεν ανήκουν στις ΔΕΚΟ.  Η συνολική επιχορήγηση των 75 αυτών φορέων είναι της τάξεως των 2,7 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ τα όποια οφέλη θα καταγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2012.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron