Πολιτική
Σαμαράς: Ναι σε συναίνεση με επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Σαμαράς: Ναι σε συναίνεση με επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

  • 27 Μαϊου 2011, 18:58

«Ναι» σε συναίνεση μόνο όμως για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Σε δηλώσεις του μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο δικό του σχέδιο μέρος των προτάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Από την πλευρά της, όπως είπε, η ΝΔ πρότεινε «την πιο ισχυρή βάση για συναίνεση με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης της οικονομίας σε συνδυασμό με τα μέτρα καταπολέμησης της σπατάλης».
«Το μόνο που αξίζει να συζητήσουμε είναι πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους του Μνημονίου», τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου συζητά το φορολογικό, μόνον αν πειστεί η τρόικα, και ότι του απάντησε «πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας πρώτα και μετά να πάμε να διαπραγματευθούμε με την τρόικα».
Επανέλαβε ακόμη ότι η ΝΔ δεν προσυπογράφει «μια πολιτική που ισοπεδώνει την κοινωνία και την οικονομία που αποκλίνει από τους στόχους που θέτει η Ευρώπη για εμάς».
Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι «μετά από μια εβδομάδα καλλιεργούμενης στρατηγικής φόβου ο πρωθυπουργός ζήτησε σύνοδο πολιτικών αρχηγών χωρίς να υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο και ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο».
«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα της δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron