Πολιτική
Δημαράς: Δημοψήφισμα είναι  μόνο οι εκλογές

Δημαράς: Δημοψήφισμα είναι μόνο οι εκλογές

  • 25 Μαϊου 2011, 20:47

Απορρίπτει κατηγορηματικά ο επικεφαλής της παράταξης «Αρμα Πολιτών» Γιάννης Δημαράς το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τα ζητήματα της οικονομίας.
Σε δηλώσεις του στο naftemporiki.gr ο κ. Δημαράς υπογραμμίζει ακόμη ότι συναίνεση χωρίς συγκεκριμένα επιχειρήματα δεν μπορεί να υπάρξει και ζητεί να δημοσιοποιηθεί το τι ακριβώς αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός.
Πώς θα βλέπατε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τα ζητήματα της οικονομίας;
«Απορρίπτεται μετά... πολλών επαίνων. Για εμάς δημοψήφισμα είναι ένα και μόνο: Οι εκλογές. Μετά τις πρόσφατες αναφορές που έκανε ο κύριος πρόεδρος του ΣΕΒ του υπενθυμίζουμε πως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πολιτική ευθύνη που έχει μόνον ο ελληνικός λαός, για τα πρόσωπα και τους πολιτικούς οργανισμούς που τον εκπροσωπούν στη Βουλή. Αυτός αποφασίζει και τη γνώμη αυτού και μόνο αυτού πρέπει να σεβόμαστε και να ακούμε».
Θεωρείτε ότι είναι εφικτή η πολιτική συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα;
«Συναίνεση χωρίς συγκεκριμένα επιχειρήματα, χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, χωρίς χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει. Εμείς εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει εθνική και λαϊκή ομοψυχία σε συγκεκριμένες θέσεις και αποφάσεις που θα λάβει η πολιτεία στο σύνολό της».
Πώς σχολιάζετε τις μέχρι στιγμής τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις και τα νέα μέτρα;
«Αλλες είναι οι εν μέρει σωστές και άλλες αδικούν τον κόσμο που χρόνια τώρα προσφέρουν με την εργασία, τον ιδρώτα και το αίμα τους στην ελληνική οικονομία. Αν κάποιοι νομίζουν πως ο πολιτισμός , η οικονομία και η περιουσία της Ελλάδας μπορούν να πωληθούν σε ιδιώτες είναι ''βαθιά νυχτωμένοι''».
Πώς βλέπετε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο και πώς σχολιάζετε την πρόταση της ΝΔ για «εργασιακή εφεδρεία;»
«Ούτε το ένα ούτε το άλλο μας βρίσκει σύμφωνους. Αυτό που καθορίζει την εκτίμησή μας είναι η ανάγκη, ενός πλαισίου που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας και κοινωνίας. Οι κατ΄ αποκοπήν λαϊκίστικες προτάσεις μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους.
Πρώτα από όλα πρέπει να υπάρξει δημοσιοποίηση για την αλήθεια του τι ακριβώς αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε το πραγματικό μέγεθος του κινδύνου, πριν να είναι πολύ αργά. Πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι αποκρύπτουν την αλήθεια και εμμένουν σε έντεχνα σχεδιασμένες αδιαφανείς προτάσεις, θα υποστούν τον έλεγχο και την κατηγορία που θα τους προσάψει ο ελληνικός λαός αργά ή γρήγορα...».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron