Πολιτική
Αποφάσεις ζωής για το κέντρο της Αθήνας

Αποφάσεις ζωής για το κέντρο της Αθήνας

  • 17 Μαϊου 2011, 14:07

Σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με βασικό θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η λήψη μέτρων είναι αναγκαία για να ξαναγίνει το κέντρο τόπος βιώσιμος για όλλουε τους κατοίκους του.
Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου αφορούν δύο άξονες. Ο ένας αφορά την αστυνόμευση της περιοχής με περισσότερες περιπολίες ώστε να αποφεύγονται περιστατικά ρατσισμού και βίας.Ο δεύτερος άξονας αφορά τη  χορήγηση κινήτρων ώστε το κέντρο να μην καταντήσει απρόσιτο.
Από τα λόγια του πρωθυπουργού γίνεται κατανοητό ότι θα υπάρξουν επιχειρήσεις-σκούπα της αστυνομίας, που θα γίνονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα,πεζές περιπολίες για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.Όσο για την  περιοχή και την εγκατάλειψή της φαίνεται να προχωρά στη μείωση των αντικειμενικών αξιών στο Μεταξουργείο, τον Κεραμεικό και το Γεράνι.Ακόμη με την δημιουργία τριών ς νέων μονάδων μεθαδόνης σε χώρους νοσοκομείων,ελπίζει στον περιορισμό των τοξικομανών στην περιοχή.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, που ήταν παρών στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής που θα επεξεργασθεί σχέδιο για την υιοθέτηση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας ώστε όταν γίνονται να μην σταματάει η λειτουργία της πόλης.Ο κ. Καμίμης πρότεινε κοινές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν σε παράνομους μετανάστες.Ακόμη άσκησε κριτική στην αστυνομία για τη στάση της, λέγοντας: "Από τη μία η απουσία της αστυνομίας αποθρασύνει τους εγκληματίες, από την άλλη η υπεραντίδραση της αστυνομίας εκτρέφει και ένα ιδιόμορφο καθεστώς αστυνομικής βεντέτας με ακροαριστερές ομάδες",

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron