Οικονομία
Μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών στη Τουρκία

Μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών στη Τουρκία

  • 17 Μαϊου 2011, 12:40

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TRT παραθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία, μειώθηκε σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης. Ειδικά για το Αϊβαλί, αναφέρει ότι όλο και λιγότεροι Έλληνες το επισκέπτονται. Ενώ πέρυσι ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που πήγαιναν στο νησί κάθε μήνα ανέρχονταν στους 1.500, το 2011 ο αριθμός αυτός μειώθηκε στους 700.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου που αναφέρονται στην Ελλάδα, πάντα γίνεται αναφορά με μελανά χρώματα στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, για να διαφανεί η διαφορά με την Τουρκία, η οποία παρουσιάζει αριθμούς ανάπτυξης (με ημερομίσθια στο 20-25% των ελληνικών, αλλά αυτό δεν το γράφουν).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το TRT σημειώνει: «Η Ελλάδα η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις συνέπειες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, περνάει δύσκολες ημέρες. Ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα, η κρίση επηρέασε βαθιά και τους Έλληνες τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία».
Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος, ότι πέρα από τη μείωση του αριθμού των τουριστών, είναι μειωμένο στο μισό και το συνάλλαγμα που αφήνουν οι Έλληνες στην Τουρκία. Δεν γνωρίζουμε πόσο είναι αληθές, αλλά οι Τούρκοι σημειώνουν ότι «Οι Έλληνες προτιμούν πλέον λεωφορείο αντί για ταξί. Ενώ φέρνουν μαζί τους τα φαγητά τους στις αυθημερόν εκδρομές τους».
Μάλλον υπερβολικό είναι το τελευταίο, και θυμίζει συνήθειες περασμένων δεκαετιών, αλλά… καλομελέτα κι έρχεται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron