Πολιτική
Ο Στρος Καν "καρφώνει" τον Παπανδρέου

Ο Στρος Καν "καρφώνει" τον Παπανδρέου

  • 05 Μαϊου 2011, 08:30

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως με αφορμή  την σατιρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου για την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Σε συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος Καν στο Canal+, που είχε δοθεί στις αρχές του 2010 τα οποία δεν είχαν προβληθεί ποτέ στη γαλλική τηλεόραση,ο  επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν λέει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε έρθει σε επαφή μαζί του από τον από τον Νοέμβριο του 2009,προκειμένου το ΔΝΤ να βοηθήσει οικονομικά την  Ελλάδα.Στην συγκεκριμένη συνεντευξη φέρεται να λέει: "Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι, όταν ήρθε το ΔΝΤ  στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες, διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο".Από την πλευρά του το ΔΝΤ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι: "Δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα στα τέλη Απριλίου του 2010"
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σε δηλώσεις του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός διερευνούσε πιθανές λύσεις δανεισμού και  έκανε όλες τις διερευνητικές προεργασίες για να δημιουργηθεί μηχανισμός δανειοδότησης της χώρας.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, Γ. Μιχελάκης χαρακτήρισε την πράξη του πρωθυπουργού "Πολιτικό κόλαφος."και πρόσθεσε: "Αποκαλύπτεται ότι κ. Στρος Κανμαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί, όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ".
Για το  θέμα αυτό αναφέρθηκε και το ΚΚΕ λέγοντας "Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ".
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε: "Η αναγκαστική καταφυγή στην τρόικα ήταν προϊόν της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της ΝΔ και της πολιτικής δολιότητας της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2009".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron