Αθλητικά
Νικητιάδης: Αυστηρές ποινές για κρούσματα βίας στα γήπεδα

Νικητιάδης: Αυστηρές ποινές για κρούσματα βίας στα γήπεδα

  • 02 Μαϊου 2011, 22:13

Αυστηρές ποινές για κρούσματα βίας στα γήπεδα προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γγ Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο.
Η Πολιτεία θα κλείσει την «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το επόμενο πρωτάθλημα κιόλας, εάν η ΕΠΟ στην Γενική Συνέλευση της 3ης Ιουνίου δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιό της, τόνισε ο κ. Νικητιάδης.
Εξάλλου, κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προς κάθε κατεύθυνση, θα διεξάγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, για τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου.
Στο μεταξύ, ποινές φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε 3 από τους 11 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα για το Κύπελλο.
Δύο ακόμη από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι λόγω έλλειψης δόλου, ενώ οι υπόλοιποι πέντε συγκατηγορούμενοι τους ζήτησαν και έλαβαν αναβολή από το δικαστήριο.
Οι θέσεις των κομμάτων
Ελάχιστες από τις διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται στην πράξη, δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Κ. Παταβούκας.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ, Γ. Ιωαννίδης, ανέφερε ότι «δικαιοσύνη, αστυνομία, ομοσπονδίες, διοργανώτριες αρχές, χορηγοί, παράγοντες, σύλλογοι, φίλαθλοι και γονείς πρέπει να αναλάβουν το κομμάτι της ευθύνης που τους αναλογεί».
«Η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό αποτελεί ανάγκη», τονίζει το ΚΚΕ, «αποτελέσματα θα φέρει κυρίως η πρόληψη της βίας και πολύ λιγότερο η καταστολή», λέει ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ για «εμπορευματοποιημένο και αντιδημοκρατικό αθλητικό μοντέλο, στο οποίο ανθίζουν φαινόμενα όπως η βία, το ντόπινγκ, η αδιαφάνεια, η παρανομία», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron