Υγεία
Απομάκρυνση της διοικητού του Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα"

Απομάκρυνση της διοικητού του Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα"

  • 20 Απριλίου 2011, 07:07

Την απομάκρυνση της διοικητού του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», Ελένης Ρογδάκη, και του αναπληρωτή διοικητή, Δημήτρη Πεφάνη, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς στο πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας διαπιστώνεται ότι κατά την ημέρα που από το νοσοκομείο κοινοποιήθηκε ότι δεν μπορεί να εφημερεύσει, λόγω έλλειψης κλινών και υγειονομικού υλικού, αυτό διέθετε δεκάδες κενές κλίνες και απόθεμα υλικού.Τη θέση του διοικητή του «Αλεξάνδρα» θα αναλάβει ο διοικητής του νοσοκομείου «Έλενα», ο οποίος θα συνδιοικεί τα δύο νοσοκομεία.

Επιπλέον, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στη διευθύντρια διοικητικού τομέα, στην προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και σε μία ακόμη διοικητική υπάλληλο με την κατηγορία ότι παρέσυραν το νοσοκομείο σε αναστολή της εφημερίας του.

Αν και στο πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας διατυπώνεται πως ο ισχυρισμός ότι δεν μπορεί να εφημερεύσει το νοσοκομείο ήταν ψευδής, δεν αποδίδονται ευθύνες σε γιατρούς. Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του και διέταξε δεύτερη ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες ιατρών, εξέταση την οποία θα διεξαγάγει ανεξάρτητο πρόσωπο κύρους από το χώρο της Υγείας.

Σημειώνεται πως η διοικητής του «Αλεξάνδρα» Ελένη Ρογδάκη με έγγραφό της προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έκανε λόγο για έλλειψη υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών, που καθιστούσε αδύνατη τη λειτουργία του νοσοκομείου, όμως σε έφοδο που έκανε στο νοσοκομείο ο διοικητής της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας διαπίστωσε ότι υπήρχαν 37 ελεύθερες κλίνες και πληρότητα υγειονομικού υλικού. Κατόπιν αυτού, διατάχθηκε ΕΔΕ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron