Οικονομία
Αναπόφευκτη είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Αναπόφευκτη είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

  • 11 Απριλίου 2011, 22:13

Σύμφωνα με ανάλυση της Thomson Reuters (International Financing Review) οι υποχρεώσεις της Ελλάδας αναμένεται να περάσουν στους πιστωτές της, με αποτέλεσμα να μειωθεί η δυνατότητα ελιγμών για την χώρα.  Όπως αναφέρεται, το ερώτημα είναι το πότε θα γίνει η αναδιάρθρωση και όχι αν θα γίνει, ενώ εκτιμάται πως όσο νωρίτερα πραγματοποιηθεί τόσο το καλύτερο.

Όπως τονίζεται στην ανάλυση, όσο νωρίτερα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση τόσο το καλύτερο, καθώς περαιτέρω καθυστέρηση θα την καταστήσει περισσότερο προβληματική. Αιτία, το γεγονός ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιεί η Ελλάδα τα 110 δισ. ευρώ που της χορηγήθηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ για την αποπληρωμή των ομολόγων, τόσο το χρέος μεταφέρεται στους διεθνείς πιστωτές.

«Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Σε δύο χρόνια τα 2/3 του χρέους θα έχουν περάσει στην ΕΕ και στο ΔΝΤ», τονίζεται στην έκθεση και σημειώνεται παράλληλα ότι η καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα το ΔΝΤ και η ΕΕ να έχουν τον τελευταίο λόγο για οποιαδήποτε μελλοντική αναδιάρθρωση του χρέους και κατά συνέπεια για την πρόσβαση της χώρας στις αγορές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron