Οικονομία
O Βίκτωρας Ρέστης θέλει τον Πανιώνιο

O Βίκτωρας Ρέστης θέλει τον Πανιώνιο

  • 08 Απριλίου 2011, 15:12

O περιορισμός του προϋπολογισμού της ΠΑΕ φαντάζει μονόδρομος για τον Πανιώνιο εφόσον δεν βρεθεί επιχειρηματίας να επενδύσει στην ομάδα. Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα απ' όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη κατά την οποία αναδείχθηκε εκ νέου επικεφαλής ο Γεράσιμος Βεντούρης.

Είναι γεγονός πάντως ότι ο κ. Βεντούρης θα πυκνώσει τις επόμενες ημέρες τις επαφές του με υποψήφιους αγοραστές στον κατάλογο των οποίων πρώτο όνομα είναι ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης.

Το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι τα τέλη του Μάη έτσι ώστε μετά να αρχίσει απρόσκοπτα ο προγραμματισμός ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Κίνηση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Πανιώνιος ετοιμάζει ο Βίκτωρας Ρέστης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, η οποία υποστηρίζει πως ο Έλληνας επιχειρηματίας εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει δυναμικό μπάσιμο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

O Βίκτωρας Ρέστης θεωρεί πως ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που πληροί της προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει, λόγω της μεγάλης ιστορίας του, αλλά και του κόσμου που υποστηρίζει ένθερμα τον “Ιστορικό”.

Από εκεί και πέρα το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Έλληνας επιχειρηματίας θέλει να πάρει στα χέρια του τα σχέδια για την κατασκευή νέου γηπέδου, τα οποία έχει στα χέρια του ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. Δεν αποκλείεται μάλιστα η πρόταση του να εξεταστεί στην τακτική γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης.

Είναι δεδομένο πως και από την πλευρά του Γεράσιμου Βεντούρη εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης του Πανιωνίου, σε περίπτωση που φθάσει σοβαρή πρόταση στα χέρια του.

Κάτι τέτοιο άλλωστε επιβεβαίωσε και με δηλώσεις που έκανε στον “Sentra 103,3”:"Δεν είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος και να υπήρχε δεν θα μπορούσε να δηλώσει ενδιαφέρον πριν σωθεί η ομάδα. Έχουμε θέσει ως χρονικό περιθώριο την 20η Μαϊού για την εξεύρεση ενδιαφερόμενου".

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των "κυανέρυθρων" και τον Κωνσταντίνο Τσακίρη τόνισε: "Η φετινή χρονιά θα κλείσει ισοσκελισμένη. Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις και χρέη προς ΙΚΑ, Εφορία. Είναι μια καθαρή ομάδα ο Πανιώνιος, με καλό έμψυχο υλικό. Δεν χρειάζεται να δαπανήσει κάποιος πολλά χρήματα για να την αποκτήσει. Εφόσον ο κ. Τσακίρης έχει δώσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του στον Ερασιτέχνη, κάποιος με ένα ποσό των 500-600 χιλιάδων ευρώ μπορεί να αποκτήσει την ομάδα. Εμείς θέλουμε έναν άνθρωπο που τα χρήματα του δεν θα τα ξοδέψει για να αγοράσει την ομάδα, αλλά να τα επενδύσει σ' αυτήν. Αυτή την στιγμή ο κ. Τσακίρης δεν θέλει να επανέλθει στα διοικητικά. Δεν είναι μακριά από την ομάδα, μιλάω μαζί του συχνά, αλλά δεν θέλει να επιστρέψει. Θα συμμετάσχει και στο μετοχικό κεφάλαιο. Δεν έχει ρίξει πέτρα πίσω του".

O Γεράσιμος Βεντούρης διατηρεί ωστόσο επιφυλάξεις για το θέμα του νέου γηπέδου: "Φοβάμαι πως το θέμα του γηπέδου θα το θυμόμαστε σαν όνειρο. Με την παρούσα πραγματικότητα είναι δύσκολο να γίνει. Αντικειμενικά, να γκρεμιστεί το γήπεδο και να χτιστεί ένα στολίδι στη θέση του όλους τους εξυπηρετεί. Αν οι καταστηματάρχες της πλατείας αντιδράσουν σχετικά με την δημιουργία εμπορικού πνεύμονα είναι θέματα των τοπικών κοινωνιών. Θεωρώ πως το θέμα του γηπέδου δεν έχει βάσιμη ελπίδα να προχωρήσει. Μακάρι να διαψευσθώ".

Τέλος έκανε λόγο για τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι: "Υπάρχουν συμβόλαια και θα τηρηθούν στο ακέραιο. Όπως αυτό του κ. Τάκη Λεμονή. Υπάρχουν τρεις παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους. Οι Γουνδουλάκης, Γιόνσον και Κοντοές. Έχουν εκφράσει επιθυμία να μείνουν στην ομάδα και θα συζητήσουμε μαζί τους τις επόμενες μέρες", ενώ για τους δανεικούς τόνισε: "Θα θέλαμε οι Μήτρογλου και Γκαλίτσιος να μείνουν άλλον ένα χρόνο στην ομάδα. Αυτό εξαρτάται από την δική τους τη βούληση, αλλά κυρίως από αυτή του Ολυμπιακού. Έχω μιλήσει με τον κ. Μαρινάκη και του έχω εκδηλώσει την επιθυμία μου για παράταση των δανεισμών. Δεν το βλέπει εύκολο γιατί θα κοιτάξει το συμφέρον του Ολυμπιακού και όχι του Πανιωνίου. Είναι νωρίς για να πω κάτι, θα δούμε. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει μ' αυτό το θέμα γιατί με βάση αυτό θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron