Αρχική | Τουρισμός | Τα συν του single travelling: Μοναχικός ταξιδιώτης; Γιατί όχι;

Τα συν του single travelling: Μοναχικός ταξιδιώτης; Γιατί όχι;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα συν του single travelling: Μοναχικός ταξιδιώτης; Γιατί όχι;

Τα συν του single travelling: Μοναχικός ταξιδιώτης; Γιατί όχι; Απάντησε στην πρόκληση και τόλμησε να ταξιδέψεις μόνος σου. Ο λόγος;
Ταξιδεύεις μόνος; Ακόμα καλύτερα!

1 Η επιλογή είναι το μεγαλύτερο plus σου. Εσύ επιλέγεις τον προορισμό, πότε θα τον επισκεφθείς, πότε θα σηκωθείς από το κρεβάτι, πού θα πάρεις το πρωινό σου, πότε θα ξεκουραστείς, ποιο μουσείο θα επισκεφθείς κ.ά. Με λίγα λόγια είσαι ανεξάρτητος και η ελευθερία είναι η απόλυτη ουσία του ταξιδιού.

2 Τα κάνεις όλα για την πάρτη σου. Δεν σκέφτεσαι κανέναν, δεν κάνεις υποχωρήσεις, δεν κάνεις συμβιβασμούς. Είσαι ο κύριος του εαυτού σου. Μπορείς μέχρι τελευταία στιγμή να κάνεις αλλαγές στο πρόγραμμά σου. Κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις.

3 Συναντάς νέους ανθρώπους και φίλους, με τους οποίους μοιράζεσαι κοινά ενδιαφέροντα. Η συναναστροφή είτε με single travelers σαν κι εσένα είτε με τους ντόπιους είναι πολύ πιο εύκολη, γιατί μόνος είσαι πιο προσεγγίσιμος.

4 Παίρνεις αυθόρμητες αποφάσεις, της στιγμής και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Θέλεις να μάθεις π.χ. scuba diving. Το κάνεις επί τόπου, χωρίς να έχεις πάνω από το κεφάλι σου γκρίνια και μουρμούρα.

5 Τα λάθη είναι μόνο δικά σου και οι «επιτυχίες», όταν έρχονται, είναι ακόμη πιο συναρπαστικές. Για παράδειγμα, δεν θα λογοδοτήσεις σε κανέναν, αν έχεις περπατήσει μέχρι την άλλη άκρη της πόλης για ένα μουσείο που είναι κλειστό!

6 Έχεις ένα δωμάτιο μόνο για τον εαυτό σου, έχεις τον προσωπικό σου χώρο και δεν σε περιορίζει κανένας.

Οργάνωση του ταξιδιού:

1 Προετοίμασε σωστά το ταξίδι σου, έτσι ώστε να αποφύγεις κάθε ανεπιθύμητη κακοτοπιά.

2 Για να αποφασίσεις ποιο μέρος θα επισκεφθείς, συμβουλεύσου κάποιον εξειδικευμένο τουριστικό οδηγό ή ταξιδιωτικό πράκτορα. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές και μη πόλεις διαθέτουν τη δική τους «Μέκκα» για τους ανεξάρτητους-μοναχικούς ταξιδιώτες, από βιβλιοπωλεία και cafe, μέχρι εστιατόρια και hostels. Μάθε τα spots που θα γίνουν τα αγαπημένα σου στέκια εκ των προτέρων.

3 Εφόσον επιλέξεις να ταξιδέψεις μόνος σου, έχε κατά νου ότι θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω, καθώς δεν θα έχεις κάποιο άλλο άτομο για να μοιραστείς το κόστος της διαμονής και τα μεταφορικά (δωμάτιο, καμπίνες σε πλοία κ.λπ. ). Τα περισσότερα ξενοδοχεία σου δίνουν δίκλινο στην τιμή του μονόκλινου. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά που προσφέρουν μικρότερα δωμάτια για τους single travelers, που όντως κοστίζουν λιγότερο. Επίσης, προτίμησε μικρές πανσιόν ή B&Bs, θα σου βγουν πιο οικονομικά και οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν το χρόνο να σου δώσουν και τις πληροφορίες που αναζητάς.

Εναλλακτικά, κάνε join στην ομάδα Servas (www.servas.org) και επωφελήσου της ανταλλαγής δωματίων. Τέλος, αρκετά πρακτορεία σε φέρνουν σε επαφή με άτομα του ιδίου φύλλου, προκειμένου να μοιραστείς το δωμάτιο και το κόστος του.

4 Ενημέρωσε τους συγγενείς και φίλους για τον προορισμό σου. Δώστους το όνομα του ξενοδοχείου όπου θα μείνεις, έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου ανά πάσα στιγμή.

5 Κάνε αντίγραφα των σημαντικότερων εγγράφων-πιστοποιητικών (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κ.ά.), κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να σου χρειαστούν. Κράτα τα σε ξεχωριστά μέρη, ένα στη βαλίτσα, άλλο στην χειραποσκευή κ.λπ.

6 Δημιούργησε μια λίστα με τους κοντινότερους, αγαπημένους ανθρώπους σου και τις επαφές τους. Δώσ' τη στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης (αχρείαστη να είναι!) να ξέρουν ποιον να ειδοποιήσουν.

7 Ψάξε και βρες πού είναι το κοντινότερο φαρμακείο, ιατρείο, αστυνομικό τμήμα κ.λπ. από το ξενοδοχείο πού θα μείνεις.

8 Ταξιδεύοντας μόνος σου χάνεις καλύτερες τιμές στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς ή και σε εισόδους σε αξιοθέατα. Γι' αυτό προσπάθησε να εξοικονομήσεις όσα περισσότερα μπορείς, βγάζοντας μια ενιαία κάρτα μεταφοράς που να συμπεριλαμβάνει και τις εισόδους στα αξιοθέατα.

9 Τοποθέτησε στην τσάντα και το μπουφάν σου μία λίστα με τα φάρμακα που παίρνεις (σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό), καθώς και τη δοσολογία τους.

Ασφάλεια: το Α & το Ω του single traveller

Η ασφάλειά σου σε κάθε ταξίδι είναι από τις βασικές προτεραιότητές σου. Πόσο μάλλον όταν είσαι μόνος σου. Τι πρέπει να κάνεις για να νιώθεις safe;

1 Προγραμμάτισε έτσι το ταξίδι σου, ώστε να φτάσεις στον επιλεγμένο προορισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2 Μην κουβαλάς όλα τα χρήματα επάνω σου. Έχε ένα ποσό μαζί σου και το υπόλοιπο άφησέ το στο ξενοδοχείο. Αν πάθεις κάτι (μακριά από εσένα!) τουλάχιστον να έχεις κάποιο απόθεμα.

3 Αν έχεις τη δυνατότητα, μην δεχθείς δωμάτιο στο ισόγειο. Επίσης, μην επιτρέψεις στο ρεσεψιονίστ να φωνάξει τον αριθμό του δωματίου σου, την ώρα που σου δίνει το κλειδί. Διαφορετικά, ζήτα να σου αλλάξουν δωμάτιο.

4 Όταν λείπεις από το δωμάτιο, άφησε ανοιχτή την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και κρέμασε την ένδειξη «Μην ενοχλείτε» πάνω στην πόρτα. Οι πιθανοί κλέφτες θα νομίζουν ότι βρίσκεσαι μέσα.

5 Όταν κυκλοφορείς στους δρόμους, δείχνε ότι ξέρεις πού βρίσκεσαι (ακόμη κι αν δεν ξέρεις!). Χρησιμοποίησε τα landmarks ως «πυξίδες» προσανατολισμού. Σε περίπτωση που χαθείς, μπες σε κάποιο εστιατόριο ή cafe για να πάρεις πληροφορίες ή να εξερευνήσεις το χάρτη σου. Μην το κάνεις στο δρόμο.

6 Αυτό που πρέπει να σε χαρακτηρίζει είναι η αυτοπεποίθηση. Κράτα ψηλά το κεφάλι, περπάτα γρήγορα (μην τρέχεις κιόλας!) και κοίτα τους άλλους στα μάτια. Άτομα που δείχνουν συνεσταλμένα και «έξω από τα νερά» τους αποτελούν στόχο.

7 Είναι προτιμότερο να συχνάζεις σε μέρη, που είναι «πλημμυρισμένα» από κόσμο, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Ζήτα από το ξενοδοχείο που μένεις να σου απαριθμήσει τα «απαγορευμένα» μέρη και γειτονιές της πόλης, έτσι ώστε να τα αποφύγεις.

8 Απαράβατος κανόνας των single travellers: η ενδυμασία. Ποτέ δεν φοράς ρούχα που τραβούν το βλέμμα και προκαλούν, ρούχα που «φωνάζουν» ότι είσαι τουρίστας και ΠΟΤΕ δεν προχωράς στο δρόμο με τον τουριστικό οδηγό ανά χείρας.

9 Κάποιες φορές τα μικρά ψεματάκια αποδεικνύονται και σωτήρια. Μην αποκαλύπτεις ότι ταξιδεύεις μόνος σου. Ζήτα κατευθύνσεις χωρίς να αφήνεις υπονοούμενα (π.χ. «Μπορείτε να μου πείτε πώς θα πάω στον Πύργο του Άιφελ; Πρέπει να συναντήσω έναν φίλο»).

10 Ναι είναι αλήθεια, θα γνωρίσεις πολύ κόσμο και, -που ξέρεις;- μπορεί να κάνεις και νέες φιλίες. Ωστόσο, να είσαι επιφυλακτικός και να μην εμπιστεύεσαι τα προσωπικά σου αντικείμενα σε κανέναν. Δεν γνωρίζεις 100% από πού κρατάει η «σκούφια» τους.

11 Προμηθεύσου έναν αριθμό καρτοκινητής της χώρας όπου βρίσκεσαι, για να μπορείς να επικοινωνείς με τον καθένα ανά πάσα στιγμή. Αποθήκευσε στη μνήμη του τηλεφώνου αριθμούς έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, ασθενοφόρα, πυροσβεστική κ.λπ.).

12 Έχε πάντα μαζί σου ένα μικρό τσαντάκι με είδη πρώτης ανάγκης. Τα είδη που θα βάλεις μέσα διαφοροποιούνται αναλόγως με τον προορισμό.

13 Για τις μεταφορές σου προτίμησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το ταξί θα σου βγει και πιο ακριβό, αφού δεν θα έχεις κάποιον να μοιραστείς το κόστος, αλλά και σε μέρη που δεν «κατέχεις» πολύ, μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνο.

14 Εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου. Αν κάτι δεν σου «πάει» καλά μην το κάνεις.

Table for two; No, it's just me!

Ναι θα το κάνεις και αυτό. Θα γευματίσεις μόνος σου. Πρωτάρης; Για να μην νιώθεις άβολα, ακολούθησε τα παρακάτω tips:

1 Απέφυγε τα μεγάλα εστιατόρια, συνήθως έχουν μεγάλα τραπέζια και ροτόντες και θα δυσκολευτείς να βρεις κάποιο στα... μέτρα σου. Προτίμησε μικρά bistrots.

2 Μεγιστοποίησε τις πιθανότητες να κάνεις νέες γνωριμίες. Προτίμησε κάποιο από τα τραπέζια-πάγκους μπροστά στην κουζίνα (σε περίπτωση που είναι open air). Εκεί θα βρεις κι άλλες μοναχικές ψυχές. Πιάσε τη συζήτηση μαζί τους.

Εναλλακτικά, προτίμησε κάποιο από τα τραπέζια που έχουν «θέα» και κάθισε με την πλάτη στον τοίχο. Αν πάλι νιώθεις «εξωγήινος» δειπνώντας μόνος σου, επίλεξε ένα τραπέζι σε κάποια γωνιά του μαγαζιού, για να μην αποσπάς τα βλέμματα (αν νομίζεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο).

3 Για να αποφύγεις, ωστόσο, τους ενοχλητικούς «κόλλησε» το πρόσωπό σου σε ένα βιβλίο. Αυτό μεταφράζεται ως «Αφήστε με μόνο μου, δεν θέλω να με ενοχλήσει κανένας».

4 Μίλα με το προσωπικό του εστιατορίου και ζήτα συμβουλές, τόσο για το γεύμα σου όσο και για τις επιλογές που έχεις στη συγκεκριμένη πόλη. Σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω από τους τουριστικούς οδηγούς που χρησιμοποιείς.

5 Προτίμησε ένα εστιατόριο που η διαρρύθμισή του είναι τέτοια, ώστε να αποτελείται από πολλούς μικρούς χώρους. Επιλογή για περισσότερη ιδιωτικότητα.

6 Αν η εμπειρία του solo δείπνου δεν σου άρεσε και τόσο, την επόμενη φορά ζήτα από το room service του ξενοδοχείου να σου σερβίρει το γεύμα στο δωμάτιο.

7 Τρώγε καλά. Επειδή είσαι μόνος δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρεις το καθημερινό σου γεύμα σε κάποιο εστιατόριο, δεν θα πιεις τον καφέ σου ή δεν θα δοκιμάσεις ένα λαχταριστό γλυκό. Μην κάνεις τίποτα στο... πόδι! Απόλαυσέ τα όλα, όπως ακριβώς εσύ θέλεις!

Νέα γυναίκα μόνη... ταξιδεύει!
Ποιος είπε ότι οι γυναίκες δεν ταξιδεύουν μόνες τους; Τι πρέπει να κάνεις, ωστόσο, για να νιώθεις ασφαλής μακριά από το σπίτι σου;

1 Αντιμετώπισε τους άντρες: Στις μικρές ευρωπαϊκές πόλεις είναι περισσότερο σύνηθες οι άντρες να μιλούν αγγλικά, απ' ότι οι γυναίκες. Αν δεν τους απευθύνεις το λόγο, θα χάσεις την ευκαιρία να πάρεις πληροφορίες για το ταξίδι σου. Γι' αυτό μίλα μαζί τους. Μόνο πρόσεξε: ποιος και πού. Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να τους αποκαλύψεις ότι ταξιδεύεις μόνη. Φόρα μια αληθινή ή και ψεύτικη βέρα για να αποφύγεις μη επιθυμητές εξελίξεις στη συζήτησή σας, ή άφησε υπονοούμενο ότι κάποιος σε περιμένει στο ξενοδοχείο.

2 Πώς να αποφύγεις την παρενόχληση: Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την παρενόχληση στον εργασιακό σου χώρο, «πιάνει» και στα ταξίδια σου. Υπάρχουν άντρες που πιστεύουν ότι, εφόσον είσαι μόνη, είσαι και διαθέσιμη. Κράτα απόμακρο και αυστηρό βλέμμα σε όλους όσοι προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή σου. Εάν κάποιος σε πλησιάσει αρκετά, πες του ξεκάθαρα «Όχι». Αν παραμείνει ενοχλητικός, μην ντραπείς να ζητήσεις τη βοήθεια των γύρω σου ή ακόμη και να τους ζητήσεις να καθίσεις για λίγο μαζί τους.

Specialist sites:
Το ήξερες ότι υπάρχουν sites που εξειδικεύονται στους single travellers; Μάθε και αυτό. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα για να είσαι πάντα ενήμερος για τις τελευταίες τάσεις του single travelling.:
1.www.singlesholidays.com
2.www.solotravel.org
3.www.womentraveltips.com
4.www.journeywoman.com
5.www.bestsingletravel.com
6.www.independenttraveler.com
7.www.singlestravelintl.com
8.www.independenttraveler.com

Πηγή: Travelstyle.gr









Αεροπορικές Εταιρείες | Ακίνητη Περιουσία | Ασφαλιστικές Εταιρείες | Βιομηχανία Τροφίμων | Διαδίκτυο | Διαρκή Καταναλωτικά Αγαθά | Είδη Προσωπικής Φροντίδας | Ελεγκτικές & Λογιστικές Εταιρείες | Εμπορικά Οχήματα & Φορτηγά | Εμπορικές Εκθέσεις | Εμπόριο | Ενοικιάσεις Μεταφορικών Μέσων | Εξοπλισμός & Εφαρμογές Τηλεπικοινωνιών | Έπιπλα | Επιχειρηματική Δραστηριότητα στα Βαλκάνια | Εταιρείες επενδύσεων | Ηλεκτρονικό εμπόριο | Ιατρικές Υπηρεσίες | Ιδιωτική Εκπαίδευση | Κατασκευές | Μεσίτες Ασφαλίσεων | Μεταφορές | Μη Διαρκή Καταναλωτικά Αγαθά | Ξενοδοχεία | Οικοδομικά Υλικά & Εξαρτήματα | Οργάνωση Εκθέσεων & Συνεδρίων | Οχήματα & Ανταλλακτικά | Παιχνίδια | Ρουχισμός, Υποδήματα & Αξεσουάρ | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών | Ταξίδια & Τουρισμός | Τεχνολογία | Τράπεζες | Τύπος | Τυχερά Παιχνίδια | Υπηρεσίες Αναψυχής | Υπηρεσίες Μεταφορών | Υπηρεσίες Παράδοσης & Διανομής | Φαρμακοβιομηχανίες & Βιοτεχνολογία | Χρηματιστηριακές εταιρείες | Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων | Leasing | Franchise | Κύπρος |


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0


Jetway Aviation : Ναυλώσεις αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πτήσεις charter, Business Jet, Air Taxi. www.jetway.gr

Green Interactive Media : Κατασκευή Ιστοσελίδων, site, NewsPortals, e-shops, Ειδικές εφαρμογές, διαφήμιση και προβολή στο διαδίκτυο. www.greeninteractive.gr


Οδηγός Επιχειρήσεων

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text




Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr